مدارک زیر برای همه دوره ها لازم است:
كپي رنگي پاسپورت صفحه اول و تمام صفحاتي كه مهر شده است ( ويزاهاي شنگن و غيره)
شناسنامه تمام اعضاي خانواده
مدارك شغلي شامل روزنامه رسمي پروانه مجوز
ليست پرداخت ماليات و دارايي
مدارك مالي
حساب هاي بانكي كوتاه مدت و بلند مدت گردش حساب ٣ ماه
عكس ٦/٤ رنگي
اسناد مالكيت
تعهد نامه محضري از طرف پدر
مدارك تحصيلي
ريز نمرات

مدارک لازم برای اخذ پذیرش مدرسه در کانادا
مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی - کالج
 
۱. اسکن پاسپورت معتبرJPG or PDF  (با اعتبار حداقل یکسال)
 ۲. اسکن ریز نمرات دیپلم و پش دانشگاهی و دانشنامه و ریزنمرات کارشناسی(graduate college diploma) ترجمه شده به انگلیسی
توضیح: در صورت داشتن هرگونه مدارک تحصیلی دیگر  (certificate/s)آنها را ترجمه نموده و اسکن JPG or PDF  آنها را ارسال کنید.
 ۳. یک قطعه عکس ۳.۵ در ۴.۵ با فرمت JPG or PDF
۳. Admission Fee - 200 دلار کانادا (غیرقابل برگشت)
۴. آدرس و کدپستی متقاضی و شماره تلفن ثابت و همراه - نام پدر و مادر متقاضی به طور کامل ( این اطلاعات برای تکمیل فرم ها مورد نیاز است)
۵. نمره آیلتس حداقل 5.5 (آکادمیک) و تافل حداقل ۸۵
 *  لطفا فایل ها را از طریق ایمیل ارسال کنید و از ارسال آنها با تلگرام خودداری فرمایید.
 
مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی لیسانس در دانشگاههای کانادا
اسکن کلیه مدارک تحصیلی و ریز نمرات دیپلم و پش دانشگاهی  (و لیسانس در صورت وجود) ترجمه شده به انگلیسی یا فرانسوی و فارسی.
اسکن پاسپورت معتبر
رزومه به انگلیسی (یا فرانسوی – برای دانشگاههای فرانسوی زبان) (با فرمت word)
مدرک زبان حداقل ۶ IELTS
انگیزه نامه مرتبط با رشته مورد نظر (با فرمت word)
دو یا سه توصیه نامه از اساتید(توصیه نامه ها بر اساس دانشگاه فرق میکنند. گاها دانشگاه الزام به دریافت توصیه نامه ها به صورت مستقیم از دانشگاه یا استاد دارند. (با فرمت pdf)
یک قطعه عکس ۳.۵ در ۴.۵ (با فرمت jpeg)
ادمیشن فی (پرداخت پس از هماهنگی باCDS )
آدرس و شماره تماس و کد پستی متقاضی
نام پدر و مادر متقاضی به طور کامل (برای تکمیل فرم ها مورد نیاز است)
 
مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی فوق لیسانس در دانشگاههای کانادا
اسکن کلیه مدارک تحصیلی و ریز نمرات لیسانس (و فوق لیسانس در صورت وجود) ترجمه شده به انگلیسی یا فرانسوی و فارسی .
اسکن پاسپورت معتبر
رزومه به انگلیسی (یا فرانسوی – برای دانشگاههای فرانسوی زبان) (با فرمت word)
مدرک زبان  IELTS   حداقل شش و نیم
انگیزه نامه مرتبط با رشته مورد نظر (با فرمت word)
دو یا سه توصیه نامه از اساتید(توصیه نامه ها بر اساس دانشگاه فرق میکنند. (با فرمت   pdf وword  )
یک قطعه عکس ۳.۵ در ۴.۵ (با jpeg)
ادمیشن فی
آدرس و شماره تماس و کد پستی متقاضی
نام پدر و مادر متقاضی به طور کامل (برای تکمیل فرم ها مورد نیاز است)
 
۲- انگیزه نامه SOP) -Statement of Purpose)
نامه ایست که شما درباره خود مینویسید و در آن از پیشینه ای از خود و تحصیلاتتان، توانایی ها و علایق خود و اهداف خود برای تحصیل در مقاطع بالاتر صحبت میکنید و معمولا در این نامه باید بنویسید که چرا دانشگاه مورد نظر را انتخاب کره اید.مراقب باشید در نوشتن از توانایی های خود اغراق نکنید و معقول باشید و همچنین کپی کردن از SOP های دیگران را فراموش کنید.
برای اطلاعات بیشتر به وبسایت  www.ilts.ir  مرجعه فرمایید.
 
۳- CV کامل
در CV کامل ،اطلاعات فردی،تحصیلی، پایان نامه،مقالات،کتب،زمینه های علمی مورد علاقه تان،مدارک زبان و مهارت کامپیوتر و هر آنچه که برای جلب نظر استاد به شما کمک میکند را درجج کنید.
برای اطلاعات بیشتر به وبسایت  www.ilts.ir  مرجعه فرمایید.
 
۴- توصیه نامه (Recommendation Letter)
نامه ایست که شما باید از تن اساتید(معمولا سه استاد) خود بخواهید و یا اینکه مشخصات اساتید را به دانشگاه مقصد بدهید تا لینک فرم آنلاین برای آنها صادر شود.در این نامه اساتید درباره توانایی ها،علایق و خصوصیات شما مینویسند.این نامه ها بسیار مهم هستند و دانشگاه های غربی معمولا نامه های سطحی و کم عمق را به راحتی تشخیص میدهند.اساتید باید به چنان جزئیاتی درباره شما اشاره کنند که مشخص کند واقعا شما را میشناسند.
 
-برخی از دانشگاه ها برگه مخصوصی برای این کار ندارند و اساتید شما باید در سربرگ مخصوص دانشگاه خود،آن را بنویسند.
 
-برخی دانشگاه ها برگه مخصوص دارند و شما باید آن را از سایت دانشگاه دانلود کنید.
 
-برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه تورنتو،تنها ایمیل رسمی اساتید شما را میخواهند تا بتوانند خودشان سؤالاتی را از اساتید شما بپرسند.
 
البته ایمیل اساتید شما باید پسوند رسمی دانشگاه را داشته باشد.
برای اطلاعات بیشتر به وبسایت  www.ilts.ir  مرجعه فرمایید.
 
 مدارک مورد نیاز برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای کانادا در مقطع دکتری
 جمع بندی و ارائه تصویری مشترک از مدارکی که دانشگاه های مختلف برای دادن پذیرش میخواهند بسیار سخت است.اما با این حال میتوان یک تصویر عمومی ارائه کرد.
با مراجعه به سایت دانشگاه های خارجی، میتوان دید که در هر دانشگاهی سه مرکز هستند که از شما مدارکی مخصوص به خود را طلب میکنند.این مراکز عبارتند از:
۱- دپارتمان رشته مورد نظر شما    ۲- مرکز تحصیلات تکمیلی    ۳- سازمان مرکزی دانشگاه
 
۱-  دپارتمان
تمام اطلاعات علمی لازم و مدارک مورد نیاز برای پذیرش هر رشته در دپارتمان آن رشته وجود دارد. اکثر دپارتمان ها مدارک زیر را بدون استثنا میخواهند:
 
۱- ترجمه مدارک و ریز نمرات از تمام دانشگاه هایی که قبلا از آنها فارغ التحصیل شده اید.
 
۲- انگیزه نامه SOP) -Statement of Purpose)
نامه ایست که شما درباره خود مینویسید و در آن از پیشینه ای از خود و تحصیلاتتان، توانایی ها و علایق خود و اهداف خود برای تحصیل در مقاطع بالاتر صحبت میکنید و معمولا در این نامه باید بنویسید که چرا دانشگاه مورد نظر را انتخاب کره اید.مراقب باشید در نوشتن از توانایی های خود اغراق نکنید و معقول باشید و همچنین کپی کردن از SOP های دیگران را فراموش کنید.
برای اطلاعات بیشتر به وبسایت  www.ilts.ir  مرجعه فرمایید.
 
۳- CV کامل
در CV کامل ،اطلاعات فردی،تحصیلی، پایان نامه،مقالات،کتب،زمینه های علمی مورد علاقه تان،مدارک زبان و مهارت کامپیوتر و هر آنچه که برای جلب نظر استاد به شما کمک میکند را درج کنید.
برای اطلاعات بیشتر به وبسایت  www.ilts.ir  مرجعه فرمایید.
 
۴- توصیه نامه (Recommendation Letter)
نامه ایست که شما باید از تن اساتید(معمولا سه استاد) خود بخواهید و یا اینکه مشخصات اساتید را به دانشگاه مقصد بدهید تا لینک فرم آنلاین برای آنها صادر شود.در این نامه اساتید درباره توانایی ها،علایق و خصوصیات شما مینویسند.این نامه ها بسیار مهم هستند و دانشگاه های غربی معمولا نامه های سطحی و کم عمق را به راحتی تشخیص میدهند.اساتید باید به چنان جزئیاتی درباره شما اشاره کنند که مشخص کند واقعا شما را میشناسند.
 
-برخی از دانشگاه ها برگه مخصوصی برای این کار ندارند و اساتید شما باید در سربرگ مخصوص دانشگاه خود،آن را بنویسند.
 
-برخی دانشگاه ها برگه مخصوص دارند و شما باید آن را از سایت دانشگاه دانلود کنید.
 
-برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه تورنتو،تنها ایمیل رسمی اساتید شما را میخواهند تا بتوانند خودشان سؤالاتی را از اساتید شما بپرسند.
 
البته ایمیل اساتید شما باید پسوند رسمی دانشگاه را داشته باشد.
برای اطلاعات بیشتر به وبسایت  www.ilts.ir  مرجعه فرمایید.
 
 
۵-نمره زبان تافل یا آیلتس
برای کشورهای انگلیسی زبان،باید یکی از دو مدرک معمول زبان در ایران یعنی آیلتس و تافل را ارائه دهید.در اینجا وارد جزئیات این آزمون نمیشویم و فقط به برخی نکته های مهم می پردازیم.
-اگر قصد رفتن به کانادا را دارید بهتر است که آیلتس امتحان دهید.چرا که معمولا دانشگاه های کانادایی نمره آیلتس کمتری نسبت به تافل میخواهند. به عنوان مثال دانشگاه بریتیش کلمبیا در بیشتر رشته های خود آیلتس ۶٫۵ ولی تافل ۱۰۰ میخواهد که این دو معادل هم نیستند.
-برای آمریکا بهتر است که تافل امتحان دهید.در آمریکا بر خلاف کانادا،تعادل میان آیلتس و تافل رعایت میشود اما نکته مهم این است که برخی دانشگاه ها مدرک آیلتس را نمی پذیرند.
-هرچه زودتر و قبل از اینکه وارد فرایند پذیرش شوید،این آزمون ها را ثبت نام کنید و امتحان دهید چون معمولا زود پر میشوند .
 
۶- هزینه پذیرش (Application Fee)
این هزینه در کشورهای مختلف،متفاوت است.در کانادا تقریبا بین 150 تا 320 دلار و در آمریکا تقریبا بین 80 تا 150 دلار است که هنگام ثبت نام آنلاین باید با کارت های اعتباری بین المللی آن را پرداخت کرد.
 
۷-فرم های پذیرش در ثبت نام آنلاین (Application form)
تقریبا در تمام دانشگاه ها مشترک است و مجموعه فرم هایی است که باید به صورت آنلاین پر شوند که شامل اطلاعات شخصی و تحصیلی میباشد.
 
8- کپی پاسپورت
9 – یک قطعه عکس تمام رخ رنگی دیجیتال
10 – پر کردن فرم شرکت کندو
11- Admission Fee - 200 دلار کانادا (غیرقابل برگشت)
 
 

مدارک مورد نیاز برای پذیرش و ویزا

برای دریافت  فرم ها، در صف فرم‌های سفارت قرار بگیرید و از گیشه قسمت روادید (فرم ها را) دریافت کنید.

قسمت الف :
1- فرم درخواست روادید دانشجویی از خارج از کانادا IMM1294B

هر متقاضی تحصیل در کانادا باید این فرم را تکمیل و ارائه نماید. متقاضیان تحصیل ، همسر و فرزندان آنها می توانند از یک فرم IMM1294B استفاده کنند. فرزندان زیر ۱۸ سال باید برای خود فرم جداگانه تکمیل و ارائه نمایند

2- فرم اطلاعات تکمیلی دانشجویی

3- فرم اطلاعات خانوادگی تکمیلی IMM5406E

کلیه متقاضیان ۱۸ سال به بالا لازم است هر یک از این فرم ها را تکمیل کنند

4- عکس

دو قطعه عکس گذرنامه 6x4، با زمینه سفید برای هر متقاضی. عکس‌ها باید جدید باشند. عکس‌های روتوش شده که به متقاضی شباهتی ندارند پذیرفته نخواهند شد.

قسمت ب : مدارک مربوط به تحصیل در کانادا

تنها در صورتی که ، اصل مدارک به دستتان نرسیده باشید می توانید در خواست خود را با کپی مدارک زیر آغاز کنید. اصل مدارک باید تا پیش از تصمیم نهایی در مورد پرونده به قسمت روادید تحویل شده باشد

1-پذیرش

2- مدرک نشان دهنده بورسیه تحصیلی شما از دانشگاه یا موسسه آموزش عالی کانادا (اگر در مورد شما صدق می کند)

این نامه باید حاوی جزئیات حمایت مالی از شما باشد و/ یا مدرک نشان دهنده ی بورسیه ی تحصیلی از جانب دولت ایران ( اگر در مورد شما صدق می کند) دانشجویان بورسیه دولت ایران موظف به ارائه ی ضمانت نامه مالی از طرف وزارت خانه مربوطه می باشند

3-مدرک تائید پذیرش استان کبک (CAQ):

متقاضیانی که برای ادامه تحصیل عازم یکی از دانشگاههای استان کبک هستند باید از دفتر خدمات مهاجرتی کبک واقع در سفارت کانادا در دمشق سوریه در خواست برگه CAQ نمایند.

4- نامه تابيده ی دانشگاه فرانسوی زبان دال بر این که درس های شما به انگلیسی ارائه می شود.( اگر در مورد شما صدق می کند): اگر شامل حال شما می شود ملزم به این کار هستین

قسمت ج : مدارک متقاضی

1 - گذرنامه :

اصل گذر نامه و کپی 10 صفحه ی اول گذرنامه ی هر متقاضی لطفا اطمینان حاصل کنید که گذر نامه ی شما جهت خروج از ایران دارای اعتبار کافی و لازم می باشد.

2 – مدارک نشان دهنده ی ویزا های قبلی و یا مسافرت در 10 سال گذشته - فتوکپی کلیه صفحات گذرنامه قبلی و فعلی که نشان دهنده روادید کشور های مختلف ، کلیه مهرهای .ورود و خروج از ایران و سایر کشور ها در 10 سال گذشته می باشد

3- مدارک نشان دهنده ی موقعیت خانوادگی

4-فتوکپی تمام صفحات شناسنامه برای هر متقاضی

5- مدارک مربوط به سابقه ی تحصیلی

6-اصل و فتوکپی آخرین مدرک تحصیلی و ریز نمرات از موسسه آموزشی مربوطه ، در صورتی که به تازگی از آن فارغ التحصیل شده اید. و یا هنوز فارغ التحصیل هستید. لطفا نامه ی مربوطه را از موسسه ی خود دریافت و ارائه نمایید

7- مدارک مربوط به سوابق کاری ( اگر در مورد شما صدق می کند)

8-نامه ی اشتغال به کار، نشانگر سمت و طول مدت استخدام می باشد.

9- مدارک نشان دهنده ی اشتغال به کار شما ، همسرتان و کسی که هزینه ی شما را می پردازد( اگر در مورد شما صدق می کند)

10-اصل نامه ی جدید اشتغال به کار ، نامه باید حاوی سمت ، حقوق و طول مدت استخدام و سایر جزییات باشد و یا مدارک نشان دهنده کسب شخصی شما همسرتان یا کسی که هزینه های شما پرداخت می کند ( اگر در مورد شما صدق می کند)

11- کپی جواز کار معتبر و نامه ی تائیده ی از صنف مربوطه ، آگهی در روزنامه ی رسمی ، لیست بیمه کارمندان و/ یا سایر مدارک کاری نشان دهنده ی سایر مدارک کاری دال بر درآمد حاصل باشد ، اصل گواهی بانکی برای همه /هر حساب بانکی که در زمان در خواست بیش ار یک ماه از تاریخ صدور آن نگذشته باشد و یامدارک نشان دهنده در آمد ناشی ار منابع دیگر برای شما همسرتان یا کسی که هزینه های شما پرداخت می کند ( اگر در مورد شما صدق می کند) به عنوان مثال کپی مدارک دال بر دریافت مستمری بازنشستگی و/یا مدرکی نشان دهنده در آمد ناشی از اجاره ی املاک و /یا مدرک نشان دهنده ی درآمد نشان دهنده ی در آمد ناشی بهره حساب بانکی / یا برگه تایید شده توسط بانک نشان دهنده ی اوراق مشارکت و ...

12- مدارک نشان دهنده ی وضعیت مالی شما ، همسرتان و کسی که هزینه های شما را پرداخت می کند ( چنان چه در مورد شما صدق می کند)

13- اصل گواهی بانکی جدید که در زمان درخواست بیش از یک ماه از تاریخ آن نگذشته باشد ، ( برای همه /هر حساب بانکی جاری /پس انداز، سپرده ی کوتاه مدت یا بلند مدت ) . گواهی بانکی باید شامل نام شما /یا همسرتان /تاریخ افتتاح حساب ، مانده ی حساب ، تراز میانگین و /یا گردش حساب باشد .

14- مدارک نشان دهنده ی دارایی شما و همسرتان: اگر شما یا همسرتان ملک یا املاکی دارید ، لطفا فهرستی از املاک خود را با جزییات آن در یک کاغذ جداگانه تهیه و ارائه کنید.

توضیح: برای ارائه ی مدارک در صف مدارک قرار می گیرید. مدارک خود را در هیچ پاکت یا پوشه‌ای قرار ندهید. طبق دستور العمل سفارت مدارک باید به ترتیب از بالا مرتب باشند و منگنه نشده باشند، چون بعدا باید آنها را دربیاورید.

نکات قابل توجه

  • افرادی که قصد ادامه تحصیل دارند میبایست حداقل 2 تا 3 ماه قبل از شروع زمان تحصیل برای روادید دانشجوئی اقدام فرمایند.
  • متقاضیانی که برای ادامه تحصیل عازم یکی از دانشگاه های استان Quebec هستند میبایست شخصا مبادرت به درخواست برگه CAQاز دانشگاه مربوطه نمایند.
  • دانشجویان بورسیه دولت ایران علاوه بر مدارک مورد نیاز فوق، برای تشکیل پرونده ملزم به ارائه ضمانت نامه مالی از طرف وزارتخانه مربوطه و معرفی نامه از وزارت امور خارجه می باشند.
  • در صورت درخواست روادید دانشجوئی بیش از 6 ماه، انجام معاینات پزشکی الزامیست. در صورت صلاحدید پزشک معتمد سفارت از متقاضیانی که کمتر از 6 ماه تحصیل خواهند کرد نیز آزمایشات پزشکی بعمل خواهد آمد.

بدیهی است ارائه مدارک فوق ضمانت صدور ویزا نمی باشد و مدارک ضمیمه فرم تقاضا پس از تحصیل مسترد نخواهد شد. چنانچه گذرنامه خود را از زمان ارائه فرم درخواست تا صدور ویزا تعویض نموده اید، هنگام تحویل گذرنامه جدید سفارت را مطلع فرمایید.
توجه: اگر شخص دیگری به نمایندگی از شما درخواست روایدتان را پیگیری می نماید(representative)یا مایلید در جریان پرونده شما قرار گیرد(designated individual)لازم است در مورد اول فرمIMM 5476 و در مورد دوم فرم IMM5475 تکمیل گردد.